+40 364 110 608 office@superfloor.com.ro
Home»BLOG»Bază de cunoştinţe»Despre beton

Despre beton

Faptul că betonul este un material tare şi durabil este cunoscut de mii de ani. Numele latin, concretum, a devenit de-a lungul istoriei sinonim cu rezistenţa şi durabilitatea. Au fost descoperite urme antice de materiale datând de acum 7000 de ani, iar unele din cele mai renumite clădiri din Imperiul Roman, printre care şi Pantheonul, au fost construite din beton. Însă în ciuda acestor evidenţe, cunoştinţele legate din producerea betonului au fost uitate. Însă în secolul XVII betonul a fost redescoperit şi a devenit din nou unul din cele mai folosite materiale de construcţii. HTC a schimbat modul de gândire despre beton când a creat pardoseala lustruită de beton  HTC Superfloor™.

Despre beton

Betonul lustruit

HTC Superfloor™ este o tehnologie completă de lustruire a betonului. De-a lungul procedeului stratul de ciment de sus este şlefuit şi apare la iveală compoziţia granulometrică din interior. Pe parcursul lustruirii dispar zgârieturile după mai multe pasuri şi sunt afinate până ce obţinem o suprafaţă uniformă, strălucitoare. Suprafaţa contrar strălucirii nu alunecă deoarece este acoperită de milioane de brazde nevăzute de ochi. Betonul este şlefuit şi lustruit în funcţie de calitatea şi condiţia betonului cu discuri diamantate schimbate pas după pas. Rezultatul este o pardoseală strălucitoare, de o calitate înaltă estetică şi funcţională. Pentru a obţine calitatea dorită pasurile indicate de tehnologia  HTC Superfloor™ trebuiesc respectate.

Despre beton

Aspectul final va fi influenţat de mai mulţi factori:

  • Calitatea şi culoarea pietrişului
  • Culoarea cimentului
  • Calitatea betonului (minimum C20)
  • Adâncimea şlefuirii: prin alegerea potrivită a segmentelor diamantate cu gritul potrivit se poate influenţa pătrunderea în adâncimea dorită a suprafeţei şlefuite. Adâncimea şlefuirii determină în ce mărime se va vedea pietrişul şi cât de stetic va apărea suprafaţa în final.

CERERE OFERTĂ

Book a demo

Dacă doriți să țineți pasul cu tehnologiile noi și doriți să investiți banii într-o mașină cu care puteți câștiga bani, sunteți la locul potrivit. Înscrieți-vă pentru o demonstrație gratuită la sediul dumneavoastră, folosind formularul:

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.