+40 364 110 608 office@superfloor.com.ro
Home»BLOG»Bază de cunoştinţe»Colorarea betonului: care este diferenţa dintre vopsea şi colorant?

Colorarea betonului: care este diferenţa dintre vopsea şi colorant?

Atât vopselele cât şi coloranţii sunt compuse din material purtător şi material colorant. Diferenţa este dată de materia colorantă.

Colorarea betonului: care este diferenţa dintre vopsea şi colorant?

Dacă o vopsea tradiţională de beton vopseşte cu ajutorul pigmenţilor, de exemplu un colorant de beton interior foloseşte sărurile metalice, şi, funcţionând ca un fel de baiţ, va colora suprafaţa lustruită a betonului.

Colorantul de beton de exterior colorează tot cu ajutorul unor pigmenţi, dar aceşti pigmenţi sunt mult mai mici, ca şi în cazul unor vopsele tradiţionale, pentru ca să poată pătrunde bine în beton.

Pigmentul este UV-stabil, în timp ce baiţul de beton este doar parţial UV-stabil, cauză din care prima se poate utiliza şi în spaţiul exterior, cel de al doilea poate fi utilizat exclusiv în spaţiu interior.

Dorim să precizăm că durabilitatea culorii unei pardoseli din beton depinde de întreţinerea ulterioară a acestuia.

Colorarea betonului: care este diferenţa dintre vopsea şi colorant?

Cu o curăţire-întreţinere neglijentă, nepăsătoare, chiar şi o pardoseală de beton colorată corespunzător se poate deteriora şi distruge în timp foarte scurt, timp în care, cu o îngrijire şi curăţenie corespunzătoare şi profesională se poate menţine chiar şi pe o perioadă de 20 ani. Acest lucru este valabil şi pentru o pardoseală de beton „doar” lustruită.

CERERE OFERTĂ

Book a demo

Dacă doriți să țineți pasul cu tehnologiile noi și doriți să investiți banii într-o mașină cu care puteți câștiga bani, sunteți la locul potrivit. Înscrieți-vă pentru o demonstrație gratuită la sediul dumneavoastră, folosind formularul:

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.